torsdag 8 februari 2007

Ryan Air kan bli svartlistat

Ryan Air vägrar att följa Allmänna reklamationsnämndens, ARNs, rekommendationer om ersättningar till kunder som anser sig felbehandlade. I sju ärenden av tretton under 2007 har Ryan Air struntat i ARNs rekommendationer, skriver E24.se.

Stefan Larsson på ARN, säger till E24 att det är ovanligt att ett bolag väljer att gå emot nämndens rekommendation.
- Det är inte så vanligt att flygbolag inte följer nämndens rekommendationer, det brukar inte vara några nej, säger han.

Ryan Airs chef för Nordeuropa, Wilhelm Hamilton, skyller på ARN. Det faktum att myndigheten inte skriver hela dokumentet på engelska, bara inledande meningar, gör det svårt för Ryan Air att behandla ärendena, menar Hamilton.

Tidningen Råd&Rön som publicerar den svarta listan över företag som inte följer ARNs rekommendationer kommer med en färsk lista inom några veckor. Råd&Rön har inte hunnit titta på om Ryan Air kommer att platsa, men en hel del talar nog för det. Bolaget har varit med på den föga smickrande listan förr, men lyckats hålla sig därifrån de senaste åren.

Strandkrabbans inställning till Ryan Air är kluven. Företaget har öppnat resandet för fler genom att pressa priserna på flygmarknaden. Gott så, men att flyga med bolaget är som att åka buss med länstrafiken i Västernorrland, fast aningen sämre service.

Att flyga med Ryan Air är oftast billigt, men gör mig - alltid - på dåligt humör. Man får vad man betalar för, som det brukar vara.

0 kommentarer:

blogger templates 3 columns | Webtalks