onsdag 7 februari 2007

Helsingfors är porten till Asien


Svenskar som vill flyga reguljärt till Asien är inte bortskämda med alltför många direktflyg. Finnair och flygplatsen Helsinki-Vaanta växer allt mer fram som det bästa alternativet, istället för att byta flyg nere på kontinenten.

Finnair satsar under våren ytterligare på att bygga ut trafiken till Asien och blir tredje största flygbolaget i väst som flyger på Asien. Antalet avgångar mellan Finland och Indien ökas från tre till tolv i veckan, med bland annat dagliga flyg till Delhi och fem flyg per vecka till Mumbai. Även antalet flygningar till Kina utökas.

När förändringarna är genomförda har Finnair 66 långflygningar per vecka från Helsingfors, bolaget flyger även på New York.

Finnairs asiatiska destinationer blir, från och med juli: Bangkok, Singapore, Hong Kong, Beijing, Shanghai, Guangzhou, Delhi, Mumbai, Tokyo, Osaka och Nagoya.

För att kunna öka på Indien och Kina, skrinläggs den planerade satsningen på Kuala Lumpur. Men där har vi från Sverige redan ett direktflyg, efter att Malaysian Airlines bestämt sig för att inte lägga ned sträckan, som tidigare var sagt.


0 kommentarer:

blogger templates 3 columns | Webtalks