söndag 25 februari 2007

Oro för nya terrorattacker i Bangkok

Bomberna som exploderade i Thailands huvudstad Bangkok på nyårsafton kan följas av fler attentat. I fredags uppdaterade brittiska, australiensiska och kanadensiska utrikesdepartementen sin varningar till turister och uppmanar till försiktighet i Bangkok, skriver den engelskspråkiga thailändska tidningen The Nation.

Även svenska UD uppdaterade i fredags sin sida med reserekommendationer för Thailand. Svenskar som reser till Bangkok uppmanas att: "vara försiktiga, att noga följa nyhetsutvecklingen, att även fortsättningsvis undvika folksamlingar samt att samarbeta med polis och annan vaktpersonal i de nya säkerhetskontroller som upprättats".

UD avråder helt från resor till de oroliga södra provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla.

Strandkrabban avskyr att låta våldsmakare bestämma hur han ska resa, men för den som känner sig orolig vid tanken på att strosa runt i Bangkok, finns flera bra alternativ i Sydostasien. Varför inte testa Malaysias huvudstad Kuala Lumpur till exempel? En av världens häftigaste städer och dessutom en bra knytpunkt för flyg till andra platser i Asien.

Thailand börjar bli lite som Kanarieöarna, var du än hamnar tjattras det på svenska. I Kuala Lumpur känns det faktiskt som att du lämnat Sverige ...

1 kommentarer:

Anonym sa...

Jodå, 'satt...

blogger templates 3 columns | Webtalks